Personlig tränare för bästa resultat

Att ha en personlig tränare kan vara en skänk från ovan. De är oerhört skickliga i sitt yrkesutövande som handlar om att deras kunder ska må så bra som möjligt.

De är en stor inspirationskälla när det kommer till hälsa.

En PT kan sin sak

Anatomikunskap om människokroppen har en personlig tränare och det är A och O då det är en mycket viktig bit. Finns det gamla skador i exempelvis ett knä som kanske är opererat så behövs det kunskap om hur mycket knät kan belastas. Vilka rörelser just det här knät klarar och så vidare.

Det är betydligt mer än anatomi som en personlig tränare lär sig under utbildningen men det är en av de viktigaste grundstenarna.

Utbildningarna är tuffa och krävande för att det ska ges ut en licens som visar att de personliga tränarna är godkända att utföra yrket.

Och det är bra för då vet den som vill anlita en PT att han eller hon kan sin sak.

En allmän hälsorådgivare

Ja, man skulle mycket väl kunna kalla en personlig tränare för just en allmän hälsorådgivare.

Skulle det vara så att en PT säger att du behöver en röntgen på exempelvis det där knät som är opererat sedan tidigare, så är det för att säkerställa att det klarar att överhuvudtaget belastas.

Det är genom samtal i början som det gäller att vara öppen och ärlig mot sin PT. Särskilt när det kommer till eventuella skador i kroppen.

Den personliga tränaren https://ptgöteborg.se kan också väldigt mycket om hur just din kropp förbränner energin och hen är van vid olika kroppstyper. En del av oss är mer gängliga i armar och ben än andra som kanske är mer satta i sin kroppsform. En del av oss går lätt upp i vikt och så finns det de som vi alla tror är hur lyckliga som helst. De som kan äta vad som helst utan att gå upp i vikt. Kostråd för att nå både viktmål och träningsmål är ännu en hörnsten för en personlig tränare.

En bra kommunikation med sin PT är som sagt väldigt viktigt för att kunna få rätt träningsråd, kostråd för att inte nämna den mentala biten. Många problem eller bekymmer som kanske bärs omkring på kan bli lösta “bara” genom att vi nämner dem. För mycket sätter sig i kroppen vare sig vi vill eller ej.

Bli motiverad

Det är bra att vara förberedd med frågor när kontakten med en PT tas. Om det görs fysiska tester innan träningsprogram läggs upp exempelvis och om du får fylla i något formulär hur ditt liv i helhet ser ut. Sjukdomar bakåt i tiden kan vara av vikt att komma ihåg.

Det ska kännas motiverande från start och det vet de personliga tränarna om. De vill med sin kunskap motivera och dela med sig av allt gott för att du ska nå dina mål.

Peptalk från PT = mer motivation!