Beslag till dina köksluckor – Köksrenovering

Det här är kanske ett ämne som många har svårt för i sin köksrenovering. Det finns tusen olika knoppar, handtag och beslag till köksluckor och skåp och vad ska man välja? Hur ska man tänka i det här steget i sin köksrenovering? Här är lite tips och knep för att få dig på rätt spår i tankarna.

Vad betyder det att välja rätt beslag?
Man brukar säga att hemligheten med att uppnå ett perfekt resultat sitter i detaljerna och vad är detaljer om inte beslag? Du kan säga mycket genom att välja det ena eller det andra beslaget. Du kan förstöra ett helt kök efter en köksrenovering om man valt fel beslag och handtag. Beslagen och handtagen måste verkligen passa med resten av det du tänkt införskaffa till din köksrenovering stockholm. Det blir inte snyggt om du har gamla 70-tals knoppar till ett modernt polerat och kallare kök, det liksom skär sig och kan få helheten att helt enkelt inte se bra ut alls.

Som tur är så är ju beslag, handtag och knoppar inte det svåraste att byta ut om det skulle skära sig men det kan vara bra att tänka på tidigt i sin köksrenovering så att man slipper byta ut dom senare.

Hållbara val
När man planerar sin köksrenovering och valet av beslag och handtag så ska man tänka på familjens behov. Att välja handtag som är bekväma att ta på och om det är så att man kanske har småbarn som kommer att rycka i handtagen, välja handtag som är av rejälare slag.

Det finns även de handtag som har lås till luckorna som gör att inte små barn kan komma åt och öppna luckorna. Detta fungerar med olika sorters lås som man snäpper upp, de är de första och mest klassiska. Sen finns det också lås av magnet som man kan välja i sin köksrenovering.

Knoppar
Knoppar finns i tusentals olika utseenden och allt för att man ska kunna välja det som just passar dig. Det finns knoppar för några kronor på second hand eller för tusentals kronor om du har obegränsad budget. När du planerar din köksrenovering så tänk över dina behov, är det så att du vill ha lätt att städa så välj knoppar utan mönster eller graveringar då smuts lätt fastnar där.

Byta kökshandtag till knoppar
Ibland vill man ändra om helt i sin köksrenovering på värmdö och kanske köra knoppar istället för handtag som var innan och med handtag så har man alltid två hål medan en knopp bara har ett hål. Man måste täta det ena hålet och det går lätt att göra med en liten träplugg, skulle den vara för liten så få tag i en kork till en vinflaska till exempel och skär ut önskad storlek och tryck i hålet för att sedan måla luckan.