Topp 7 anledningar till att slipa golvet

Om du undrar varför en golvslipning vore bra för ditt trägolv har du kommit till rätt plats. Golvslipning är en populär tjänst som många fastighetsägare gör för att förbättra utseendet på golvet. Detta av naturliga skäl eftersom golvet är det första gäster ser när de stiger in i ett hus. Fortsätt läsa för att bli upplyst om ytterligare anledningar till att återställa ditt golv till sin forna glans!

Anlita professionell golvslipning

Faktum är att det finns en lång lista på anledningar till att investera i en golvslipning. En av alla anledningar är att det höjer värdet på din fastighet och förbättrar utseendet på ditt golv. Om du känner dig osäker på nyttan med golvslipning bör du fortsätta läsa för att se närmare på följande fördelar:

 • Förebygger problem.
 • Förbereder för efterbehandling.
 • Är nödvändigt innan målning.
 • Gör det möjligt att njuta av ett nytt golv.
 • Tillåter slipning på både trägolv och laminatgolv.
 • Tar inte lång tid.
 • Förenklar rengöring och underhåll.

Läs vidare för att se närmare på enastående fördelar med golvslipning!

7 fördelar med golvslipning

 1. Förebygger problem. En golvslipning tar bort alla brister och fel som kan bli värre med tiden. Det minimerar risken för att brister blir större och på det här sättet gör en golvslipning att du sparar tid, energi, pengar och inte minst potentiell stress av att byta ut golvet.

 

 1. Förbereder för efterbehandling. En golvslipning gör ditt golv förberett för en efterbehandling. När trägolvet är slipat öppnas nämligen träets porer som gör det möjligt för produkter att tränga igenom strukturen.

 

 1. Är nödvändigt innan målning. Om du vill måla ditt golv är det viktigt att slipa golvet eftersom färgen annars blottlägger brister och fläckar ännu mer. Färgen kommer inte att dölja dem.

 

 1. Gör det möjligt att njuta av ett nytt golv. Det räcker med en enda tjänster för golvslipning för att golvet ska återupplivas och upplevas som nytt. Du kan alltså njuta av ett helt nytt golv med en bråkdel av insatsen som golvläggning annars hade gjort.

 

 1. Tillåter slipning på både trägolv och laminatgolv. Såväl konstruerade trägolv som laminatgolv kan slipas. Detta är essentiellt att känna till eftersom många människor inte vet vilka typer av golv som kan slipas. Faktum är att konstruerade trägolv kan slipas upp till fyra gånger.

 

 1. Tar inte lång tid. Tid är pengar och tack vare modern teknik går golvslipning avsevärt snabbare än tidigare. Golvslipning kan göras på endast några timmar utan att efterlämna till exempel sågspån.

 

 1. Förenklar rengöring och underhåll. Ett nyslipat golv är enklare att hålla rent och välskött. Det fastnar nämligen inte smuts och damm lika lätt, speciellt om golvet är ordentligt förseglat eller lackat. Se därför till att efterbehandla golvet efter slipning.

Ta hand om ditt golv

Förhoppningen är att du är inspirerad och övertygad om fördelarna med att ta hand om ditt golv. Glöm inte bort att låta professionella golvslipningsexperter gör din golvslipning eftersom de kommer leverera optimala resultat.