Flera fördelar med båttrailer

Det finns olika båtalternativ för att njuta av sommaren, däribland fritidsbåtar, katamaraner, segelbåtar och yachter. Begagnade båtar är ännu ett alternativ som också är hållbart. Ett tredje alternativ är hyra en båt. För den som önskar en mer exklusiv båttur är lyxbåt ett alternativ. En lyxig båt kan hyras för mellan 3 000 och 12 000 kronor per dag. Den vanligaste typen av båtuthyrning i Sverige är segelbåtuthyrning med eller utan besättning. Det finns många alternativ som är tillgängliga för båtlivet under sommaren i Sverige.

Upplev Sveriges långa kust

Sverige som ligger i Östersjön mellan Finland och Norge erbjuder en 2 400 km lång blå kust för båtentusiaster: från Haparanda i norr till Strömstad i söder. Denna spännande kust innehåller tusentals öar och holmar, inte minst Stockholms skärgård som har omkring 30 000 öar. Var dock vaksam mot stenar och grunt vatten som kan skada båten.

Den bästa säsongen för att uppleva Sveriges vackra landskap från havet är på sommaren, när temperaturen når omkring 25 plusgrader och vinden är svalkande. Höst och vår fungerar också bra även om det kan kräva lite mer klädsel och planering inför isättning med båttrailer. Solen går ner tidigare än under de långa sommardagarna. Det är en bra idé innan båttur, särskilt som nybörjare, att studera området på karta och ha med sig nödvändig säkerhetsutrustning som exempelvis flytväst och ficklampa. För båtentusiaster och kommande båtägare är båtkärra ett grundläggande innehav.

4 fördelar med båtkärra

För båtentusiaster är båtkärra ett måste, det både underlättar båtlivet och skyddar båten. Båtkärra är ett släp som används för att lossa och hämta in båtar. Den kan även användas för att under längre perioder placera en båt på, som under vinterhalvåret. Följande fördelar har en båtkärra:

  • Erbjuder flexibel förflyttning: En klar fördel med båtkärra är det tillåter båtägare att såväl byta hamn som åka på andra vatten. Detta tillåter båtentusiaster att lättare uppleva nya vattenvägar och platser som finns över Sveriges långa kust. Välj destination och väl framme till bestämd plats är det enkelt att lossa båten och snabbt börja njuta av båtlivet. Ännu fördel med båtkärra är att det tillåter smidigare service och underhåll av båten.
  • Gör det enklare att förvara en båt: Inför vintersäsonger kommer en t ex hydraulvagn för båt vara väl till hands. Båtägare kommer bekvämt och enkelt kunna förvara sin båt på valfri plats. Dessutom är det ett anständigt sätt att förvara en påkostad och vacker båt.
  • Hållbar och långsiktig investering: Båtkärror är mycket hållbara och brukar hålla många år innan det kan bli en fråga om att bytas ut. En högklassig båtkärra kommer kosta mer, dock är det utan tvekan för hängivna båtentusiaster värt det i slutändan.
  • Minskar risken för rost och förstörelse: Med tanke på prislappen för en båt är det rimligt att vilja hålla sin båt fin och fräsch. En båtkärra skyddar båtar mot långsiktiga skador som till exempel rost, mögel och smuts.