Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för en rörmokare?

Vad gör egentligen en rörmokare? Ja, det är en väldigt bra fråga om det är nog många som inte har hundra procent koll på vad en rörmokare gör om dagarna. Nu är det ju så att den ena dagen är väldigt sällan den andra lik, men vi ska ändå försöka kartlägga vad en rörmokare gör och hur deras arbetssituation kan se ut helt enkelt.

Att den andra dagen aldrig är den andra lik är faktiskt en utav de stora fördelarna med att vara rörmokare, och det går verkligen aldrig att säga att det är ett monotont och tråkigt jobb man har om man arbetar som rörmokare. Yrket innebär att man både kan arbeta på larm och vara beredd på att åka på akuta uppdrag som till exempel stopp i toaletten eller i något rör, eller översvämningar. Men man kan också arbeta med inplanerade projekt och jobba efter ett långsiktigt schema, så redan där skiljer sig yrket mycket åt.

Vid inplanerade projekt kan det vara väldigt stor variation på olika arbeten och ett planerat arbete som till exempel innebär en badrumsrenovering kan ett arbete ibland pågå i flera månader. Sedan finns det såklart också mindre arbeten som att till exempel täta en droppande kran eller byta en blandare och då kan arbetet vara utfört på bara någon timme. Så väldigt stora skillnader med andra ord.

Någon som inte skall glömmas bort är att rörmokare är ett serviceyrke och det kan sätta stora krav på rörmokare att hålla en god relation med sina kunder. Som anställd rörmokare får man oftast en egen bild, egna verktyg och reservdelar så att man enkelt och snabbt ska kunna ta sig ut till kund från https://xn--rrmokarenistockholm-q6b.se/ så fort som möjligt.

Vad som kan vara bra att veta är att som rörmokare börjar man oftast väldigt tidigt på morgonen om man erbjuder jourtjänster hos rörmokare, så det är verkligen inget yrke för en sjusovare. Oftast har man också jourer vilket innebär att man kan vara hemma men man är ska vara beredd med telefonen om det skulle uppstå en akut situation. Som anställd har du såklart inte jour varje dag, utan detta är något man delar på och kan vara ansvarig några kvällar i månaden.

Nu fick vi en lite klarare inblick av hur en rörmokares dag kan se ut. Det går väl att sammanfatta att dagarna kan variera väldigt mycket i allt få akuta uppdrag till många inplanerade uppdrag. Också i tid kan arbetsuppgifterna variera och vissa arbeten kan ta flera månader, men andra kan utföras på bara någon timme. Så efter att ha fått detta utrett kan man väl säga att rörmokare passar någon som gillar stor variation och som gillar att ha många olika arbetsuppgifter.