Tandblekning som gör dina tänder vitare

Vare sig man befinner sig på apoteket eller i en matvaruaffär så är utbudet av tandkräm enormt. Hyllorna är fyllda med diverse tandkrämer som alla lovar ett vitare, vackrare leende. Idag är det mer en standard, än en önskning, att ha vita tändar. Modeller, skådespelare och andra offentliga personer har skinande vita tänder. Detta har kommit att influera allmänheten och gjort att tandblekningsindustrin växt något enormt. Vare sig det handlar om tandblekning genom behandling eller tandblekning med hjälp av tandkräm så finns det många alternativ. Så vad bör man tänka på när det kommer till tandblekning och tandkräm?

Först och främst så är det viktigt att förstå att våra tänder tappar sin vita färg i och med att vi åldras, det är en naturlig process. Därför är det en orimlig förväntning att behålla vita, skinande tänder hela sitt liv, i alla fall på ett naturligt sätt. För att bromsa denna process så mycket som möjligt bör man hålla sig borta från att konsumera stora mängder av kaffe och te, rött vin, balsamvinäger och allra viktigast; tobaksprodukter. Tobaksprodukter efter tandblekning, som snus och cigaretter har inte bara en negativ påverkan på tändernas hälsa, utan skador också vår allmänna munhälsa.

Fungerar blekande tandkräm?

Tandläkare och forskare har bekräftat att även om blekande tandkräm fungerar så är det inte lika effektivt som en tandblekningsbehandling utförd av en tandläkare. Resultaten från tandkrämen beror på användaren i fråga, dess användningsvanor och till största del vilka ingredienser som produkten innehåller. Vid användning två gånger om dagen (2 minuters borstande var gång) av en effektiv tandkräm så kan det ta upp till sex veckor innan tänderna skiftar nyans.

Hur fungerar blekande tandkräm?

Dessa typer av tandkrämer innehåller kemikalier som polerar tänderna och löser upp de bakterier och plack som sitter fast på tändernas yta och du kan köpa tandblekningsgel online. Kemikalierna riktar sig främst mot emaljen som är det yttre skyddande skiktet på tänderna. Även om dessa kemikalier är väldigt effektiva när det kommer till att ta bort smuts och bakterier på tandemaljen så är det viktigt att veta att det har sina konsekvenser. Dessa kemikalier som används i tandkrämen fräter även bort en del av emaljen i processen. Det tar flera år av användningen innan det märks någon skillnad, men om dessa produkter används under en lång tid så kan tandemaljen skadas på ett sätt som inte går att rehabilitera.

Vilka ingredienser bör du leta efter?

Den främsta ingrediensen när det kommer till tandblekning är väteperoxid. Denna kemikalie är säker att använda vid tandborstning två gånger om dagen och har visat sig vara mest effektiv och hälsosam när det kommer till att bleka tänder. En annan ingrediens som har visat sig vara effektiv är karbamidperoxid. Denna kemikalie är ett blekningsmedel som är väldigt likt väteperoxid, men har visat sig ge snabbare resultat med en aning mer skada på tänderna.